Bivakkeren bij de beren

Bestel het boek over grizzly's in Alaska

Heel even dacht ik het. Zou de law of attraction dan toch werken? Dat kwam zo. Harry Houthuijsen schreef het boek Bererustig, bivakkeren bij de beren van Alaska. Evelien van der Zaken deed het ontwerp, ik redigeerde Harry’s spannende verhaal.

Tijdens het schrijven van de aanbiedingsfolder dacht ik bij elke zin aan n ding: dit boek moet een item worden bij KoffieMax. Soms heb ik hele simpele verlangens.

Doodsangst
Harry en zijn vrouw Rika zijn 60+, maar maken geen reisjes langs de Rijn. Hun hobby: beren kijken. Van heel dichtbij, zonder wapens. Harry maakt daarbij prachtige foto’s en Rika filmt.
Het redigeren van Harry’s verhaal was een fantastische klus. Ik begon eraan met Werner Herzog’s Grizzly Man in het achterhoofd. Harry was vast net zo’n zonderlinge dromer als Timothy Treadwell, de berenman uit Herzog’s film. In de documentaire zie je Treadwell eindeloos spreken over zijn natuurlijke relatie en communicatie met deze grootse, grote beesten. Die naviteit werd hem fataal.

Harry is gelukkig niet de Nederlandse Grizzly Man. Zijn verhaal gaat over de (veel natuurlijkere) doodsangst voor grizzly’s. Over zijn ontzag voor hun leefwereld. En over zijn redenen om deze steeds weer op te zoeken.

The Secret?
Mijn publicitaire droompje kwam heel snel uit. De redactie van KoffieMax nodigde Harry en Rika uit en Myrna Goossen noemde het een prachtig boek. Logisch. Het verhaal is fascinerend, de foto’s zijn erg mooi en het boek is vormgegeven door Fraaie Zaken. Dat heeft helaas allemaal heel erg weinig met de zweverige law of attraction te maken. Harry had them at hello.

Het boek is te bestellen via de website van Harry en Rika. Zij hebben het boek in eigen beheer uitgegeven.

Dit bericht is geplaatst in Over werk. Bookmark de permalink.